User Manager kezdőknek
-
- Kapcsolat:
User Manager kezdőknek
Üdv!
A minap volt szerencsém kipróbálás céljából meglesni ezt a user managert. első kérdésem ezzel kapcsolatban:
Hogyan lehet vele azt megcsinálni, hogy a felvett user meg tudja nézni a saját forgalmát, és jelszót tudjon változtatni? Adminként beenged, azt csinálok amit akarok, de sima userként nem.
Második kérdés:
Mivel jelenleg a fő router kezeli a pppoe kapcsolatokat mindenféle radius és user manager nélkül, igy tudom szabályozni hogy ki melyik betápon mehet ki a netre. Node ilyen lehetőséget a user managerben nem láttam.
Várom a javaslatokat...
A minap volt szerencsém kipróbálás céljából meglesni ezt a user managert. első kérdésem ezzel kapcsolatban:
Hogyan lehet vele azt megcsinálni, hogy a felvett user meg tudja nézni a saját forgalmát, és jelszót tudjon változtatni? Adminként beenged, azt csinálok amit akarok, de sima userként nem.
Második kérdés:
Mivel jelenleg a fő router kezeli a pppoe kapcsolatokat mindenféle radius és user manager nélkül, igy tudom szabályozni hogy ki melyik betápon mehet ki a netre. Node ilyen lehetőséget a user managerben nem láttam.
Várom a javaslatokat...
- spiffy
- Kapcsolat:
Re: User Manager kezdőknek
Hi
A felhasználó a következő linken tudja elérni a saját dolgait:
http://%hostname%/user?subs=%subid%
ahol a %hostname% az a cím ahol fut az User Manager a %subid% pedig a felhasználónév de azt hiszem ez nem kötelező.
Második kérdés: szerintem nem tud ilyet, ezt máshogy kell megoldani.
A felhasználó a következő linken tudja elérni a saját dolgait:
http://%hostname%/user?subs=%subid%
ahol a %hostname% az a cím ahol fut az User Manager a %subid% pedig a felhasználónév de azt hiszem ez nem kötelező.
Második kérdés: szerintem nem tud ilyet, ezt máshogy kell megoldani.
- Slys
- Adminisztrátor
- Kapcsolat:
gamer írta:
Második kérdés:
Várom a javaslatokat...
Miért szeretnéd az usermanagmentel szabályozni ki merre haladjon a hálózatodban???
Mint a nevében is benne van "felhasználók menedzselése" értendő számlázás, authentikááció, és egyébb...
Arra hogy ki merre haladjon a hálón arra nem véletlen a routtáblát kell használni???

Üdv. Slys!
-
- Kapcsolat:
nahh. megint "birizgáltam" ezt a user managert, teljesen elölről kezdtem, és láss csodát mostmár rendesen megy. az előzőekben valamit elszúrhattam... mostmár megtudja nézni a user mikor lépett ki/be, mennyit forgalmazott, és jelszót is tud változtatni.
- _J19
- Telefonos Elérhetőség: 06-20-422-2959
- Kapcsolat:
Üdv!
Mit gindoltok, user-managert fel lehet pakolni külön gépre is, nem csak routerre?
Gondolok pl. arra, hogy egy Linuxos szerver szolgálna a user-adatok tárolására (innen apache-al el lehetne érni a user-managert), nem pedig külön-külön kellene beálligatni a routerekbe a usereket.
(Tudom, erre való a RADIUS, de azzal még csak most barátkozok...
)
Mit gindoltok, user-managert fel lehet pakolni külön gépre is, nem csak routerre?
Gondolok pl. arra, hogy egy Linuxos szerver szolgálna a user-adatok tárolására (innen apache-al el lehetne érni a user-managert), nem pedig külön-külön kellene beálligatni a routerekbe a usereket.
(Tudom, erre való a RADIUS, de azzal még csak most barátkozok...

-
- Kapcsolat:
Üdv ismét, igaz kissé félve írok.
Tehát. Megy a user manager, ügyfelek szépen be tudnak lépni, tudnak jelszót, stb módositani. A kérdésem az lenne, hogy meg lehet e valahogy változtatni a MikroTik logoját? Tehát pl sajátot kirakni a helyére?
Tehát. Megy a user manager, ügyfelek szépen be tudnak lépni, tudnak jelszót, stb módositani. A kérdésem az lenne, hogy meg lehet e valahogy változtatni a MikroTik logoját? Tehát pl sajátot kirakni a helyére?
- _J19
- Telefonos Elérhetőség: 06-20-422-2959
- Kapcsolat:
gamer írta:A kérdésem az lenne, hogy meg lehet e valahogy változtatni a MikroTik logoját? Tehát pl sajátot kirakni a helyére?
Helló!
Én mikor a hotspotos cuccomat csináltam, akkor volt a mikrotikben (files menü alatt) egy könyvtárstruktúra, meg mindenféle html fájlok, amik gyakorlatilag a login-képernyő "kinézetét" és működését írták le - asszem voltak képek is mellette (amiket akár ki is lehetett cserélni, ill. a html-be beleírhattál).
Namost ha a user-manager is webes cucc, sztem nézz szét a winbox "files" menüjében, jó eséllyel ott lesznek a keresett webes dolgok.
(megj: még csak képen láttam user-managert

- mereg
- Telefonos Elérhetőség: 0690..
- Kapcsolat:
a kereső ilyent dobott ki :
http://www.zimbio.com/Mikrotik/articles ... rotik+Logo
cseréld ki, hátha innen szedi a másik is a tartalmakat....
kár hogy sokféleképpen irják a fórumokba a "User Manager"-t, igy nehéz keresni...
http://www.zimbio.com/Mikrotik/articles ... rotik+Logo
cseréld ki, hátha innen szedi a másik is a tartalmakat....
kár hogy sokféleképpen irják a fórumokba a "User Manager"-t, igy nehéz keresni...
- Komi
- Kapcsolat:
Háát szerintem a usermanager más tészta
talán ha fájlrendszer szinten beletúr akkor lehet, megtalálja
de nem hinném, hogy ftp részben elérhető
talán ha fájlrendszer szinten beletúr akkor lehet, megtalálja
de nem hinném, hogy ftp részben elérhető
- Slys
- Adminisztrátor
- Kapcsolat:
_J19 írta:Üdv!
(Tudom, erre való a RADIUS, de azzal még csak most barátkozok...)
Szerintem Internet szolgáltatásnál az User Manager felejtős...
Ez elsősorban sztem egyszerű kis hot-spot, ill. netkávézóban használható, más céllal még nagyon gyerekcipőben jár...
Ez az én véleményem

Üdv. Slys!
- Joke
Sziasztok!
Szeretném megoldani hogy a userek pppoe-val kapcsolódjanak fel a hálózatra és a Usermanegerrel tudjam őket felvenni. Találtam rá leírást, de visszadob authentication failed radius timeout hibával. Elég kezdő vagyok ebben a témában, ezért is kérném a segítségeteket. Mit és hogyan állítsak be h ogy működjön rendesen?
Előre is köszi!
Szeretném megoldani hogy a userek pppoe-val kapcsolódjanak fel a hálózatra és a Usermanegerrel tudjam őket felvenni. Találtam rá leírást, de visszadob authentication failed radius timeout hibával. Elég kezdő vagyok ebben a témában, ezért is kérném a segítségeteket. Mit és hogyan állítsak be h ogy működjön rendesen?
Előre is köszi!
-
- Kapcsolat:
én pedig teljes mértékben a leirás alapján csináltam, és tökéletesen működött. azóta átálltam/visszaálltam sima PPPoE authentikációra... kevesebb vele a nyűg
-
- Kapcsolat:
Hali!
Ahogy nézegetem a külömböző OS licenszeket, csak a lvl6-ban korlátlan a "User manager active sessions". Viszont a többinél, lvl3,4,5 az áll hogy pl 10 (v3 50). na ez mit jelent?
Ahogy nézegetem a külömböző OS licenszeket, csak a lvl6-ban korlátlan a "User manager active sessions". Viszont a többinél, lvl3,4,5 az áll hogy pl 10 (v3 50). na ez mit jelent?
- Komi
- Kapcsolat:
gamer írta:Hali!
egy időben egyszerre ennyi aktív szessőn (aktív kapcsolt) lehetséges
magyarul felveszel 20 júzert, és egyszerre 10 tudja használni
-
- Kapcsolat:
igen, de az mi lehet ami utána van zárójelben?
- Komi
- Kapcsolat:
gamer írta:igen, de az mi lehet ami utána van zárójelben?
erre gondolsz? => (aktív kapcsolt)
ha igen, akkor az egyidőben bejelentkezett (pppoe, pptb, stb) kapcsolatok száma, amit a usermanager kezel
-
- Kapcsolat:

nem. erre: (v3 50)

- Komi
- Kapcsolat:
gamer írta::)
nem. erre: (v3 50)
most nem azért, de szerintem egyértelmű a táblázat
(nekem legalábbis annak tűnik)
az "active sessions" meg az egyidejű aktív kapcsolat
LVL3: egyszerre 10 júzert tud a MT usermanager
LVL4: 20
LVL5: 50

- gyoztes
- Kapcsolat:
250 USD-ért már én is megcsinálok bárkinek egy rádiusz szervert...
Ballai Győző - ExtraCom Távközlés és Informatika
http://extracom.hu - folyamatos és gyors távközlési és informatikai szolgáltatások és termékek
http://extramobilnet.hu - országos szélessávú internetszolgáltatás 3.690 Ft-os havidíjért
http://extracom.hu - folyamatos és gyors távközlési és informatikai szolgáltatások és termékek
http://extramobilnet.hu - országos szélessávú internetszolgáltatás 3.690 Ft-os havidíjért
-
Üdvözlet!
Próbálta már valaki az új UserManager v4.3-at ??? Hogy műkszik? Mivel tud többet?
Üdv: Feri
Próbálta már valaki az új UserManager v4.3-at ??? Hogy műkszik? Mivel tud többet?
Üdv: Feri
HMMMMMMMMMMMM
-
- Telefonos Elérhetőség: 06203992525
- Kapcsolat:
Sziasztok!
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy létezik e valamilyen importáló szkript, vagy programocska, amivel szövegfájlból, vagy csv-ből importálni lehetne a user felhasználóneveket és jelszavakat?
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy létezik e valamilyen importáló szkript, vagy programocska, amivel szövegfájlból, vagy csv-ből importálni lehetne a user felhasználóneveket és jelszavakat?
- tothtechnika
- Telefonos Elérhetőség: 36705303244
Sziasztok!
Van egy mikrotik routerem, telejesen bekonfigurálva, hotspot üzemmódba.
Az lenne a kérdésem ,hogy valahogy meg lehetne e csinálni azt, hogy xy emberek (gyerekeim) csak napi 2 órát internetezhessenek. Következő nap megint 2 órát. Ilyet nem találtam benne, csak napi limit-et, meg h hány órától hány óráig menjen.
Nekem az kell, hogy egy nap csak egy adott menyniségű órát lehessen használni, de másnap újrakezdődjön ez.
Nagyon köszönöm előre is a segítséget!
Az lenne a kérdésem ,hogy valahogy meg lehetne e csinálni azt, hogy xy emberek (gyerekeim) csak napi 2 órát internetezhessenek. Következő nap megint 2 órát. Ilyet nem találtam benne, csak napi limit-et, meg h hány órától hány óráig menjen.
Nekem az kell, hogy egy nap csak egy adott menyniségű órát lehessen használni, de másnap újrakezdődjön ez.
- animal
- Telefonos Elérhetőség: +36305614147
- Kapcsolat:
tothtechnika írta:Sziasztok!
Szia!
Ezt viszonylag egyszerűen meg lehet csinálni! A premier outlet centerben is így csináltuk meg a kajáldákban a free wifit! 1 MAC 1 órát netezhet 1 nap!
Amúgy a kérdéseddel megválaszoltad a kérdésedet is!
PL:
csak napi limit-et,
ha a napi limited beállítod 2 órára akkor meg is vagy, írsz mellé egy scriptet ami kiüti a mac-et és ezt lefutatod minden nap!
ez a "paraszt" megoldás, van rá más és szebb megoldás is, de .... de mind1
Animal - Y9 - Accesspoint - Mikrotik Certificated
- Lehetetlen nincs, csak nehezen kivitelezhető -
- tothtechnika
Persze, a megoldást megírtam, de sajnos nem tudom megcsinálni.
Magam is progamozó vagyok, így algoritmust tudok írni, de mivel sajnos életemben nem programoztam mikrotik routert, ezért foglaam sincs, hogy álljak neki.
Azt sem tudom, miylen menüpont alatt kellene megcsinálni
A felhasználók létre vannak hozva, mindegyikhez hozzá van rendelve a hotspot nevű profil. Csináltam egy vendég hozzáférést is, abba sávszélesség korlátozás van. (ezt is segítséggel)
De ha új limitet akarok tenni, akkor ezt hogy tudom beállítani a napi 1 órát? Gondolom az uptime ez ami nekem kell. Bár azt nem értem, hogy fog ez minden nap resetelődni?

A felhasználók létre vannak hozva, mindegyikhez hozzá van rendelve a hotspot nevű profil. Csináltam egy vendég hozzáférést is, abba sávszélesség korlátozás van. (ezt is segítséggel)
De ha új limitet akarok tenni, akkor ezt hogy tudom beállítani a napi 1 órát? Gondolom az uptime ez ami nekem kell. Bár azt nem értem, hogy fog ez minden nap resetelődni?
- animal
- Kapcsolat:
tothtechnika írta:Persze, a megoldást megírtam, de sajnos nem tudom megcsinálni.Magam is progamozó vagyok, így algoritmust tudok írni, de mivel sajnos életemben nem programoztam mikrotik routert, ezért foglaam sincs, hogy álljak neki.
hmmm....
na akkor rövid gyors talpaló de egyszerűbb lenne ha felvennél skype-on...
1.)
IP->HOTSPOT[Users]->"-kliens-"->[limits]
-limit uptime -ot beállítod 02:00:00 -ra
ezzel meg van 2 órás uptime
2.)
IP->HOTSPOT[Server Profiles]->default(vagy saját)->[login]
-Cookie,http chap,mac,Trial kipipál
-Http cookie lifetime: 23:59:59
-Trial Uptime limit: 02:00:00
-Trial Uptime Reset: 23:59:59
NEM GARANTÁLOM HOGY JÓ, ezt most csak így félig emlékezetből félig kutya futtában ránézésről írtam!
ha tudok még segíteni írj bátran
- jasznet
- Telefonos Elérhetőség: 30/2348458
- Kapcsolat:
animal írta:tothtechnika írta:Persze, a megoldást megírtam, de sajnos nem tudom megcsinálni.Magam is progamozó vagyok, így algoritmust tudok írni, de mivel sajnos életemben nem programoztam mikrotik routert, ezért foglaam sincs, hogy álljak neki.
hmmm....
na akkor rövid gyors talpaló de egyszerűbb lenne ha felvennél skype-on...
1.)
IP->HOTSPOT[Users]->"-kliens-"->[limits]
-limit uptime -ot beállítod 02:00:00 -ra
ezzel meg van 2 órás uptime
2.)
IP->HOTSPOT[Server Profiles]->default(vagy saját)->[login]
-Cookie,http chap,mac,Trial kipipál
-Http cookie lifetime: 23:59:59
-Trial Uptime limit: 02:00:00
-Trial Uptime Reset: 23:59:59
NEM GARANTÁLOM HOGY JÓ, ezt most csak így félig emlékezetből félig kutya futtában ránézésről írtam!
ha tudok még segíteni írj bátran
jó az irány, a másik fapados megoldás ha létrehozol "generálsz" 2 órás csomagokat és naponta kiosztod a gyermekeidnek.
- animal
- Kapcsolat:
jasznet írta:jó az irány, a másik fapados megoldás ha létrehozol "generálsz" 2 órás csomagokat és naponta kiosztod a gyermekeidnek.
igazából útközben kiderült hogy ő azt szeretné elérni hogy azt a 2 órát a nap 24 órájában akár darabolva is fel tudják használni a gyerekek!
erre támadt az az ötletem hogy radius server mögé... és ppp-n lépnek fel a gyerekek netre, ha nem neteznek akkor meg diconnect... a ppp szerintem azért kell mert ha dhcp uptimeot nézel akkor ha bekapcsolja a gépet már számol... a ppp meg ha connectál.... már csak azt kell kitalálni hogy hogyan lehet 2 órára korlátozni az aktív ppp connectet akár darabolva is ... a megoldás engem is érdekel így ráfekszem a témára
- spikes
- Telefonos Elérhetőség: 30/690-3131
- Kapcsolat:
Ez nem olyan bonyolult. Nekünk van feltöltős netünk az hasonlóképpen müxik.
- animal
- Kapcsolat:
spikes írta:Ez nem olyan bonyolult. Nekünk van feltöltős netünk az hasonlóképpen müxik.
akkor hallgatunk

az élet sem bonyolult

- spikes
- Telefonos Elérhetőség: 30/690-3131
- Kapcsolat:
Beállítod radiust, hogy 2 órás limit legyen, majd cron 24 óránként nullázza, és újabb 2 órát hozzáad.
Ennyi..
Vagy ha nem megy megveszed feltöltős rendszerünket és az megcsinálja neked:)
Ennyi..
Vagy ha nem megy megveszed feltöltős rendszerünket és az megcsinálja neked:)
- tothtechnika
Sziasztok!
Csinált már valaki közületek WPA2 Enterprise beléptetést mikrotik routerre?
A mikrotik hotspot user managerbe létrehoztama felhasználókat. Be van kapcsolva a radius szerver, be van pipálva a wireless pipa.
A wireless security profilnál:
dinamyc keys
WPA2 EAP
aes ccm
aes ccm
Supp. Identity: Mikrotik
Group key Update: 00:05:00
Radius
EAP Accounting : pipa
Mac mode: as usernam and password
EAP
eap methods: passthought
TLS mode: no certificates
TLS certifiacte: none
Ha géppel felmegyek, bekéri a felhasználó nevet és jelszót, de smmivel nem megy fel. Vagy azt írja, hogy hibás jelszó, vagy azt, hogy csatlakozás..... és várhatok naphosszat.
Mit ronthattam el?
Csinált már valaki közületek WPA2 Enterprise beléptetést mikrotik routerre?
A mikrotik hotspot user managerbe létrehoztama felhasználókat. Be van kapcsolva a radius szerver, be van pipálva a wireless pipa.
A wireless security profilnál:
dinamyc keys
WPA2 EAP
aes ccm
aes ccm
Supp. Identity: Mikrotik
Group key Update: 00:05:00
Radius
EAP Accounting : pipa
Mac mode: as usernam and password
EAP
eap methods: passthought
TLS mode: no certificates
TLS certifiacte: none
Ha géppel felmegyek, bekéri a felhasználó nevet és jelszót, de smmivel nem megy fel. Vagy azt írja, hogy hibás jelszó, vagy azt, hogy csatlakozás..... és várhatok naphosszat.
Mit ronthattam el?
Vissza: “The User Manager [ Felhasználók menedzselése WEB -ről MikroTik módra ]”