Oldal: 1 / 1

P2P BRIDGE terhelésre lebont

Elküldve: 2017. január 10., kedd 14:14
Szerző: balazsmeszaros
Sziasztok!

Van egy kis gondom amire nem jöttem még rá, mit ronthattam el, ha ez én voltam.
Van két SXT eszközöm, relatíve közel egymáshoz.
Station és Station bridge módban beconfigolva, így a brigde-en "áramolna az internet".

Screen Shot 2017-01-10 at 14.10.00.png


Ez idáig minden szép és jó, és reggel óta 7 órás uptime-m van.
Screen Shot 2017-01-10 at 14.15.01.png


De amint a station eszközre (én ezt SXT AP-nek nevezem), rálógatok egy számítógépet és elkezdem kiterhelni a sávszélességet, mondjuk speedtesttel, vagy mondjuk facebbokozom és csatományt csatolok üzenethez, a link szétesik.

Nem tudom, hogy miért.
Mit exportáljak ki nektek, hogy tudjatok hasznos adattal lenni számomra?

Köszönöm előre is.

Re: P2P BRIDGE terhelésre lebont

Elküldve: 2017. január 11., szerda 10:42
Szerző: animal
balazsmeszaros írta:Sziasztok!

Van egy kis gondom amire nem jöttem még rá, mit ronthattam el, ha ez én voltam.
Van két SXT eszközöm, relatíve közel egymáshoz.
Station és Station bridge módban beconfigolva, így a brigde-en "áramolna az internet".

Ez idáig minden szép és jó, és reggel óta 7 órás uptime-m van.

De amint a station eszközre (én ezt SXT AP-nek nevezem), rálógatok egy számítógépet és elkezdem kiterhelni a sávszélességet, mondjuk speedtesttel, vagy mondjuk facebbokozom és csatományt csatolok üzenethez, a link szétesik.

Nem tudom, hogy miért.
Mit exportáljak ki nektek, hogy tudjatok hasznos adattal lenni számomra?

Köszönöm előre is.



Mondjuk a registration adatait....
és a wireless adatait terminálból

Kód: Egész kijelölése

/interface wireless print advanced


DE

"AP" eszköz beállítások:
csinálsz egy bridget, belerakod az eth1-et
  • wireless-wireless:
    mode: bridge
    band: 5ghz/a
    channel width: 20mhz
    frequency: auto
    ssid: amitakarsz
    wireless protocol: nv2
  • wireless-wds:
    mode: dynamic
    wds default bridge: bridge1
  • wireless-nv2:
    security: pipa
    preshared key: adj meg bármit ami min 8 karakter

MÁSIK oldali eszköz
csinálsz egy bridget, belerakod az eth1-et
  • wireless-wireless:
    mode: station wds
    band: 5ghz/a
    channel width: 20mhz
    frequency: auto
    ssid: ugyan az mint ap oldalon
    wireless protocol: nv2
  • wireless-wds:
    mode: dynamic
    wds default bridge: bridge1
  • wireless-nv2:
    security: pipa
    preshared key: ugyan az mint ap oldalon

elvileg nem hagytam ki semmit

Re: P2P BRIDGE terhelésre lebont

Elküldve: 2017. január 11., szerda 18:36
Szerző: skori
Egy sima pont-pont kapcsolathoz minek wds?

Re: P2P BRIDGE terhelésre lebont

Elküldve: 2017. január 12., csütörtök 14:02
Szerző: animal
skori írta:Egy sima pont-pont kapcsolathoz minek wds?


nem kell, de nem is hátrány

Re: P2P BRIDGE terhelésre lebont

Elküldve: 2017. január 14., szombat 1:36
Szerző: dnyl
animal írta:
skori írta:Egy sima pont-pont kapcsolathoz minek wds?


nem kell, de nem is hátrány

De hátrány.
802.11N és AC esetén szarul működik a WDS a Mikrotiknál, ezért "találták" ki a station-bridge opciót.

Re: P2P BRIDGE terhelésre lebont

Elküldve: 2017. január 14., szombat 1:38
Szerző: dnyl
balazsmeszaros írta:Sziasztok!

Van egy kis gondom amire nem jöttem még rá, mit ronthattam el, ha ez én voltam.
Van két SXT eszközöm, relatíve közel egymáshoz.
Station és Station bridge módban beconfigolva, így a brigde-en "áramolna az internet".

Screen Shot 2017-01-10 at 14.10.00.png


Ez idáig minden szép és jó, és reggel óta 7 órás uptime-m van.
Screen Shot 2017-01-10 at 14.15.01.png


De amint a station eszközre (én ezt SXT AP-nek nevezem), rálógatok egy számítógépet és elkezdem kiterhelni a sávszélességet, mondjuk speedtesttel, vagy mondjuk facebbokozom és csatományt csatolok üzenethez, a link szétesik.

Nem tudom, hogy miért.
Mit exportáljak ki nektek, hogy tudjatok hasznos adattal lenni számomra?

Köszönöm előre is.

Mondjuk -5/-9-es jelszinttel nem kell csodálkozni, hogy szar. Szedd le egymásról a két eszközt, vagy vedd vissza a tx-power-t 0 dbm-re. -50 körüli jelszintnek kell lennie, hogy ne zajolják szét egymást az eszközök.

Re: P2P BRIDGE terhelésre lebont

Elküldve: 2017. január 22., vasárnap 9:46
Szerző: balazsmeszaros
dnyl írta:
balazsmeszaros írta:Sziasztok!

Van egy kis gondom amire nem jöttem még rá, mit ronthattam el, ha ez én voltam.
Van két SXT eszközöm, relatíve közel egymáshoz.
Station és Station bridge módban beconfigolva, így a brigde-en "áramolna az internet".

Screen Shot 2017-01-10 at 14.10.00.png


Ez idáig minden szép és jó, és reggel óta 7 órás uptime-m van.
Screen Shot 2017-01-10 at 14.15.01.png


De amint a station eszközre (én ezt SXT AP-nek nevezem), rálógatok egy számítógépet és elkezdem kiterhelni a sávszélességet, mondjuk speedtesttel, vagy mondjuk facebbokozom és csatományt csatolok üzenethez, a link szétesik.

Nem tudom, hogy miért.
Mit exportáljak ki nektek, hogy tudjatok hasznos adattal lenni számomra?

Köszönöm előre is.

Mondjuk -5/-9-es jelszinttel nem kell csodálkozni, hogy szar. Szedd le egymásról a két eszközt, vagy vedd vissza a tx-power-t 0 dbm-re. -50 körüli jelszintnek kell lennie, hogy ne zajolják szét egymást az eszközök.



Köszönöm szépen.
Levettem a TX powert és egyből -50es jelszintre ment az eszköz, és minden frankó lett!
Szuper, örülök neki, már ezt is tudom! Köszönöm szépen.